Utilizarea eficienta si sigura a resurselor globale din punct de vedere al efectului pe care il au asupra mediului inconjurator contribuie la calitatea generala a vietii pe planeta noastra , atat pentru noi, dar mai ales pentru generatiile urmatoare.
DF Paleta System isi aduce propria contributie la conservarea energiei si protejarea mediului incojurator prin reciclarea deseurilor si reintroducerea acestora in circuitul industrial.
Suntem preocupati de protejarea mediului inconjurator prin limitarea exloatarii  padurilor din Romania. Cu orice metru cub de lemn reciclat , practic, salvam padurile si mentinem atmosfera curata.
Reciclarea lemnului si a fibrelor de lemn reprezinta un supliment valid la exloatarea forestiera .
Materialele reciclate sunt utilizate din ce in ce mai mult pentru productia atat a hartiei , cat si a produselor din lemn. Lemnul si fibrelor recuperate provin din materiale de constructii, paleti, hartie cat si carton.
Cu toate acestea, in cazul hartiei, exista limite in ceea ce priveste reciclarea acesteia deoarece , cu fiecare ciclu, fibra isi pierde unele din caracteristicile sale importante.